N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

Nieuws & verhalen

Verkeersinformatie

Altijd op de hoogte van de actuele verkeersinformatie via de app, mail of sms!

Blijf op de hoogte

Onze klantenservice helpt je graag!

Ma. t/m vr. van 08.00 tot 17.00 uur
Call us
Nederland 0900 - 235 88 66 (Jouw gebruikelijke belkosten)

Top 5 veelgestelde vragen

 • Waarom moet ik tol betalen?

  In de jaren ’90 stond Zeeland voor de keuze: een toltunnel aanleggen of tot in lengte van dagen betalen voor een veerboot. Het was een situatie vergelijkbaar met de aanleg van de Zeelandbrug. Ook daar heeft een tijdlang een tolwachter op de brug gezeten. De tolheffing is nodig om de tunnel af te betalen. De aanleg kostte 750 miljoen.

 • Wanneer wordt de Westerscheldetunnel tolvrij?

  Het was een voorwaarde voor de bouw van de Westerscheldetunnel dat een deel van de investering moest worden terugverdiend door tolheffing. Het is wettelijk vastgelegd dat er gedurende 30 jaar tol voor de Westerscheldetunnel betaald moet worden. Dat betekent dat de Westerscheldetunnel vanaf maart 2033 tolvrij zal zijn. Echter, één keer in de vier jaar bepalen Provinciale Staten de strategie van het tarievenbeleid van de N.V. Westerscheldetunnel. Tot nu toe is dit beleid steeds geënt geweest op het voltooien van de afgesproken tolperiode, dus tol heffen tot 14 maart 2033, tegen zo laag mogelijke tarieven. Dit beleid resulteerde in verlaging van de tarieven per 1-1-2020.

 • Kan ik met mijn fiets, brommer of brommobiel door de tunnel?

  Fietsen is verboden op ons tracé en in de tunnel. Hier kun je een flinke bekeuring voor krijgen. Wil je je fiets, brommer of brommobiel meenemen naar de andere kant, dan is dit mogelijk met Connexxion. Ook kun je je fiets of brommer meenemen op de Westerschelde Ferry. 

   

 • Welke radiozenders kan ik ontvangen in de tunnel?

  Deze radiostations kun je ontvangen in de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel.

  In geval van een calamiteit kan de tunneloperator inbreken op alle radiozenders die te ontvangen zijn in de tunnel. De tunneloperator kan weggebruikers via de radio informeren over bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld een snel naderende ambulance.

 • Welke faciliteiten zijn er op het Tolplein?

  Op onze kaart van het Tolplein zie je alle faciliteiten staan. Je kunt de symbolen aanklikken voor meer informatie.

Veelgestelde vragen
Hey! We see that you are English? Go to the English version