N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Actuele verkeersinformatie met de app
Blijf op de hoogte Altijd op de hoogte van de actuele verkeerssituatie

Nieuws & verhalen

Verkeersinformatie

Altijd op de hoogte van de actuele verkeersinformatie via de app, mail of sms!

Blijf op de hoogte

Onze klantenservice helpt je graag!

Ma. t/m vr. van 08.00 tot 17.00 uur
Call us
Nederland 0900 - 235 8866 (Jouw gebruikelijke belkosten)
Call us
Buitenland +31 113 - 232 844

Top 5 veelgestelde vragen

 • Waarom moet ik tol betalen?

  Rond de eeuwwisseling stond Zeeland voor de keuze: een toltunnel aanleggen of tot in lengten van dagen betalen voor een veerboot. Het was een situatie vergelijkbaar met de aanleg van de Zeelandbrug. Ook daar heeft een tijdlang een tolwachter op de brug gezeten. De tolheffing is nodig om de tunnel af te betalen. De aanleg kostte 750 miljoen euro; ook het beheer en onderhoud kost een flinke duit. Een groot deel van dat geld wordt terugverdiend met de tol. Zodra de tunnel is afbetaald, wordt de tolheffing gestopt. Tot die tijd houden we de tarieven zo laag mogelijk.

 • Wanneer wordt de Westerscheldetunnel tolvrij?

  Het was een voorwaarde voor de bouw van de Westerscheldetunnel dat een deel van de investering moest worden terugverdiend door tolheffing. Het is wettelijk vastgelegd dat er gedurende 30 jaar tol voor de Westerscheldetunnel betaald moet worden. Dat betekent dat de Westerscheldetunnel vanaf maart 2033 tolvrij zal zijn. Echter, één keer in de vier jaar bepalen Provinciale Staten de strategie van het tarievenbeleid van de N.V. Westerscheldetunnel. Tot nu toe is dit beleid steeds geënt geweest op het voltooien van de afgesproken tolperiode, dus tol heffen tot 14 maart 2033, tegen zo laag mogelijke tarieven. Dit beleid resulteerde in verlaging van de tarieven per 1-1-2020.

 • Vragen over je t-tag?

  Movenience is het bedrijf achter de t-tag en m-tag en is een dochteronderneming van de N.V. Westerscheldetunnel, gevestigd in Goes. Zij kunnen al je vragen over de t-tag en m-tag beantwoorden. Movenience verzorgt ook de klantenservice voor de N.V. Westerscheldetunnel. Meer informatie over de t-tag en m-tag.

 • Kan ik met mijn fiets, brommer of brommobiel door de tunnel?

  Fietsen is verboden op ons tracé en in de tunnel. Hier kun je een flinke bekeuring voor krijgen. Wil je je fiets, brommer of brommobiel meenemen naar de andere kant, dan is dit mogelijk met Connexxion. Ook kun je je fiets of brommer meenemen op de Westerschelde Ferry. 

   

 • Welke radiozenders kan ik ontvangen in de tunnel?

  Deze radiostations kun je ontvangen in de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel.

  In geval van een calamiteit kan de tunneloperator inbreken op alle radiozenders die te ontvangen zijn in de tunnel. De tunneloperator kan weggebruikers via de radio informeren over bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld een snel naderende ambulance.

Veelgestelde vragen