N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

De Westerscheldetunnel is door zijn centrale ligging de belangrijkste schakel tussen Zeeland, Vlaanderen en West-Brabant. Per dag maken gemiddeld meer dan 21.000 voertuigen gebruik van de tunnel met een lengte van 6,6 kilometer. De Westerscheldetunnel is aangelegd op initiatief van de Nederlandse Staat en de Provincie Zeeland en is sinds 14 maart 2003 geopend.

Lees meer

In principe is de Westerscheldetunnel 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. Toch is een tijdelijke afsluiting soms nodig. Zo wordt er om de vier weken ’s nachts onderhoud uitgevoerd. Dan gaat al het verkeer door één tunnelbuis, zodat in de andere buis gewerkt kan worden. Helaas zijn er ook onverwachte stremmingen door pech, technische storingen of aanrijdingen. Vanwege de veiligheid voor de tunnelgebruikers, hulpdiensten en eigen medewerkers kan de tunnelbuis dan tijdelijk even worden afgesloten.

Lees meer

Met 6,6 kilometer is de Westerscheldetunnel de langste verkeerstunnel van Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat het diepste punt wel 60 meter onder N.A.P. ligt of dat de tunnel 24 uur per dag in de gaten wordt gehouden door onze tunneloperator?

Lees meer

Sommige klanten vinden de verlichting in de Westerscheldetunnel prima, anderen vinden het te donker. Misschien denk je: kwestie van meer spotjes ophangen toch? Niets is minder waar. Er zit een hele gedachte achter de verlichting van de Westerscheldetunnel.

Lees meer

Op de wand van de tunnel zie je op verschillende plaatsen witte plekken. De grootte van de plekken verschilt en op de ene plaats zijn ze lichter dan op de andere. Waar komen ze eigenlijk vandaan?

Lees meer

Wil je een virtueel kijkje nemen in de Westerscheldetunnel? Bekijk dan de animatie en ervaar de Westerscheldetunnel van binnen.

Ervaar de Westerscheldetunnel