N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie
Algemeen directeur Harald Schoenmakers

De N.V. Westerscheldetunnel is opgericht door de Nederlandse Staat en de Provincie Zeeland op 9 november 1998 voor de bouw en exploitatie van de Westerscheldetunnel. Op 14 maart 2003 is de Westerscheldetunnel geopend en sindsdien voeren wij het beheer en de exploitatie van de tunnel en toeleidende wegen uit. Op 23 mei 2015 kwam ook de Sluiskiltunnel daarbij. Onze dochteronderneming Movenience B.V. handelt de t-tagtransacties af en zorgt ervoor dat de vragen van onze klanten beantwoord worden. Onze missie: ‘Een optimale dienstverlening tegen zo laag mogelijke tarieven”.

Lees meer

Met ongeveer tachtig medewerkers – waarvan 53 in vast dienstverband – geven wij dagelijks invulling aan de missie en speerpunten van ons beleid. Dat vergt kwaliteit en de juiste mentaliteit. Alle medewerkers zijn voor hun taak berekend en onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door teamspirit, openheid, besluitvaardigheid en resultaatgerichtheid. Het is onze prioriteit om altijd voldoende en gekwalificeerd personeel te hebben. Daartoe bieden we een interessante werkomgeving in combinatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Regelmatig zijn we op zoek nieuwe collega’s als aanvulling op ons team. Heb je interesse om bij ons te komen werken?

Naast ons jaarverslag, publiceren wij jaarlijks de uitgave ‘Het jaar in feiten & cijfers’. Dit is een toegankelijk verslag met allerlei interessante en leuke feitjes en weetjes over het voorbije jaar, zoals aantal passages, het aantal t-tag passages, de beschikbaarheid, de drukste dag, week en maand, de betaalmiddelen, aantal passages op tolvrije dagen, de bijzondere incidenten etc.

Lees verder

Duurzaamheid is een actueel en belangrijk maatschappelijk thema. Ook wij vinden duurzaamheid belangrijk en willen graag actief positief bijdragen aan een duurzaam milieu en een duurzame maatschappij, met een ideaal evenwicht tussen Planeet, Personeel en Profijt (3 P’s). Daarvoor hebben we een duurzaamheidsvisie ontwikkeld.

Lees meer

Wij zijn vanaf de opening van de Westerscheldetunnel een maatschappelijk betrokken organisatie en onze verbondenheid met de regio is groot. Daarom sponsoren wij een aantal culturele evenementen zoals Film Festival Zeeuws-Vlaanderen, Bevrijdingsfestival Zeeland, Vestrock, Festival De Ballade, Zeeland Nazomerfestival, Film by the Sea en Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen. Ook verlenen we jaarlijks passage aan een aantal wielerkoersen, soms in combinatie met sponsoring van bijvoorbeeld een tunnelsprint. Denk aan Ride for the Roses, de ZLM Tour en de Internationale Junior Driedaagse.

Kijkje in een dwarsverbinding

Al jaren organiseren we de Nacht van de Tunnel, een evenement waarbij we geïnteresseerden drie avonden per jaar een uniek kijkje achter de schermen geven. Tijdens een onderhoudsnacht krijgen de deelnemers uitleg over de veiligheid in de tunnel, een kijkje in de contolekamer en in de tunnel. Daarnaast organiseren we voor stakeholders op verzoek ook speciale bedrijfsbezoeken.

Lees meer over de Nacht van de Tunnel