N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

Eens in de vier weken is er onderhoud in de Westerscheldetunnel. Eén tunnelbuis is dan afgesloten. Het verkeer rijdt dan in beide richtingen door de andere tunnelbuis.

Lees meer

De Sluiskiltunnel is vijf keer per jaar afgesloten voor onderhoud. Het verkeer wordt dan omgeleid via de brug bij Sluiskil.

Lees meer
Totaalafsluiting 2019

Belijning en borden schoonmaken, lampen controleren, muren wassen, schades repareren. Eén nacht per jaar is de Westerscheldetunnel volledig afgesloten. Niet alleen in de tunnel, maar ook op het Tolplein en het tracé is er dan groot onderhoud.

Lees meer

Niet alleen ons tracé, maar ook omliggende wegen hebben onderhoud nodig. Maar hoe weet je wanneer er op andere wegen gewerkt wordt?

Lees meer

Top 3 veelgestelde vragen

 • Waar vind ik een overzicht met geplande werkzaamheden?

  Ruim een jaar van tevoren maken we bekend wanneer er onderhoud is in de Westerscheldetunnel, de Sluiskiltunnel of aan het tracé. Je vind onze onderhoudskalender op onze website en in onze app WSTVerkeer. Meer informatie over het gepland onderhoud vind je onder het kopje onderhoud.

  Daarnaast plaatsen wij onze onderhoudswerkzaamheden ook in Melvin. Dit is een landelijke applicatie van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW). Ook gemeenten, het waterschap en de Provincie Zeeland zetten hun onderhoudskalender in dit systeem, zodat niet alleen wegbeheerders maar ook weggebruikers precies weten waar en wanneer er aan de weg gewerkt wordt.

 • Zijn er ook vaste omleidingsroutes?

  Er zijn vaste omleidingsroutes die worden ingezet als de tunnel of een tunnelbuis geblokkeerd is, bijvoorbeeld na een ongeval. Het betreffende U-nummer wordt dan gecommuniceerd en het verkeer kan de blauwe borden met het nummer volgen om via de ingestelde omleiding alsnog op de bestemming te komen.

  Voor de Westerscheldetunnel: er zijn drie vaste omleidingsroutes, c.q. uitwijkroutes, gekoppeld aan de weg van de Westerscheldetunnel. Dat zijn U21 (richting Vlissingen-Antwerpen), U9 (richting Antwerpen-Vlissingen) en U10 (Calamiteitenroute DOW).

  Voor de Sluiskiltunnel: er is een vaste omleidingsroute over de brug van Sluiskil als de Sluiskiltunnel afgesloten is. Deze worden aangegeven in westelijke richting middels U65 (richting Hoek / Westerscheldetunnel) en in oostelijke richting middels U64 (richting Terneuzen / Gent).

 • Waarom kan breedtetransport niet passeren tijdens een onderhoudsnacht?

  Transport breder dan 3 meter kan tijdens het maandelijks onderhoud in de Westerscheldetunnel niet passeren tussen 20.30 en 04.00 uur. Doordat het verkeer in beide richtingen door één tunnelbuis passeert tijdens het onderhoud, blijft er per rijstrook niet voldoende ruimte over voor deze voertuigen.

  Ook bij werkzaamheden op het tracé waarbij het nodig is om tegenverkeer in te stellen, kan transport breder dan 3 meter niet passeren. In onze onderhoudskalender kun je zien om welke werkzaamheden het gaat.