N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie
Totaalafsluiting 2019

Deze totaalafsluiting is bedoeld voor het (verplicht) testen van alle veiligheidssystemen in de tunnel. Daarnaast sparen we alle werkzaamheden op waarvoor de tunnel, het Tolplein en het tracé verkeersvrij moeten zijn. We kijken dan bijvoorbeeld het hele elektrische systeem na. We kunnen dan de spanning er even helemaal afhalen. Ook testen we het calamiteitensysteem en inspecteren we het asfalt. Daarnaast krijgt het Tolplein een grote schoonmaakbeurt en inspecteren we de overkapping.

Totaalafsluiting 2019

We pakken dus flink uit tijdens de totaalafsluiting. In totaal zijn er zo’n 150 mensen aan de slag om het onderhoud uit te voeren. Ook voor de veiligheid van deze mensen is het nodig dat de Westerscheldetunnel die nacht verkeersvrij is.

Omleiding

Tijdens de totaalafsluiting wordt het verkeer omgeleid via Antwerpen. Hiervoor is een vaste omleidingsroute beschikbaar: vanuit Borssele volg je route U21 richting Antwerpen, vanuit Terneuzen is dit route U9 richting Antwerpen.

Calamiteitenoefening in de Sluiskiltunnel

Elke twee jaar houden we samen met de Veiligheidsregio Zeeland een grootschalige calamiteitenoefening. Afwisselend is dit in de Westerscheldetunnel en Sluiskiltunnel. Zo zijn wij, politie, brandweer en ambulance goed voorbereid als er daadwerkelijk een incident in de tunnel is. Het scenario is elke keer anders.

We houden de oefening tijdens de totaalafsluiting. De tunnel is dan Afgesloten vanwege het groot onderhoud en zo heeft het verkeer er geen overlast van.

Dit vind je misschien ook wel interessant?

Kijk mee tijdens de totaalafsluiting
Wat gebeurt er tijdens het maandelijks onderhoud?