N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

Als je dagelijks door de Westerscheldetunnel passeert om naar je werk te reizen, wil je dat zo snel en voordelig mogelijk doen. Dat kan met een t-tag, een apparaatje wat tegen de voorruit zit en waarmee je automatisch de tol betaalt terwijl je door de tolpoortjes rijdt.

Lees meer

Niets is zo vervelend als je onverwacht voor een dichte tunnelbuis staat te wachten. Helaas is het niet altijd te voorkomen. Daarom houden we je graag op de hoogte van de actuele verkeerssituatie op de weg.

Lees meer
Tolvrije dag
Lanen 2 en 3 op een tolvrije zaterdag

Gratis naar de andere kant van de Westerschelde voor een dagje uit of een bezoek aan familie of vrienden? Dat kan op een tolvrije dag. Jaarlijks zijn er zes zaterdagen waarop je zonder tol te betalen de Westerscheldetunnel kunt passeren.

Lees meer

Top 5 veelgestelde vragen

 • Kunnen voertuigen, uitgerust met een rijhulpsysteem ongewenst reageren in de tunnel?

  Steeds meer autofabrikanten rusten hun voertuigen standaard uit met geavanceerde rijhulpsystemen die bestuurders helpen om veiliger te rijden, zogenaamde ADAS-systemen (Advanced Driver Assistance Systems). De volwassenheid van deze systemen is nog in ontwikkeling. Veel fabrikanten raden aan om deze systemen onder bepaalde omstandigheden niet te gebruiken, onder andere in tunnels. Dit omdat de systemen onverwachts kunnen reageren in de tunnel en de bestuurder verrassen door een noodstop te maken. Voor ieders veiligheid adviseren we om de Adaptive Cruise Control en/of het automatisch remsysteem in jouw voertuig uit te schakelen als je de tunnel passeert of contact op te nemen met je dealer. Aan het begin van onze tunnels vind je hiervoor waarschuwingsborden.

  Vanuit de onderzoeksraad voor de veiligheid is onderzoek verricht naar de huidige werking van de systemen. Dit is vastgelegd in het rapport  “Wie stuurt? Verkeersveiligheid en automatisering in het wegverkeer”. Hoewel de huidige systemen overwegend tot een toenemende mate van veiligheid leiden, kunnen ze ook onbedoeld leiden tot verkeersonveilige situaties bij verkeerd gebruik of gebruik onder niet ideale omstandigheden.

 • Wat moet ik doen als ik hulp nodig heb?

  Sta je in een tollaan en heb je hulp nodig? Druk op de intercom en je krijgt de hoofdtolgaarder aan de lijn. Die kan je helpen of stuurt een tolpleinmedewerker naar je toe. Er loopt altijd een tolpleinmedewerker op het plein.

 • Waar kan ik parkeren als ik wil carpoolen?

  Naast het Tolplein vind je achter het kantoor van de Westerscheldetunnel een grote carpoolplek waar je gratis je auto kunt parkeren. Om hier te komen, neem je de allerlaatste afslag voor het Tolplein. Dit staat met borden P+R Tolplein aangegeven. Als adres voor je navigatie kun je ook Tevixhoekweg gebruiken.

  Aan beide kanten van het Tolplein zijn kiss & ride stroken te vinden zodat je kunt carpoolen. Via de loopbrug (of lift) kom je eenvoudig naar de andere kant van de weg.

 • Over welke verkeershinder wordt er gecommuniceerd?

  Westerscheldetunnel
  In de communicatie over de beschikbaarheid van de Westerscheldetunnel word je op de hoogte gehouden van alle vormen van verkeershinder. Van een rijstrookafsluiting of een snelheidbeperking (lichte verkeershinder) of een afsluiting van één of beide tunnelbuizen. De berichten worden verstuurd via de app WSTVerkeer, twitter, sms en e-mail en zijn te zien op deze website.

  Sluiskiltunnel
  De verkeersinformatie over de Sluiskiltunnel gaat vooral over afsluiting van één of beide tunnelbuizen en omleiding via de brug bij Sluiskil.

 • Hoe kan ik me afmelden voor sms- of e-mailalerts?

  Je kan je afmelden via Mijn tunnel.

Dit vind je misschien ook wel interessant?

Wat zit er in een hulppost en dwarsverbinding?
Pech in de tunnel; Daar sta je dan…