N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie
29 Tolgaarders
15 Operators
6 Tunnelwachten

“Alles is te achterhalen“

Verkeersborden die omver worden gereden, graffiti op de viaducten, kapotte vangrails. Schades op ons tracé en aan onze eigendommen hebben we (helaas) het hele jaar door. Het afhandelen van al onze schades, ligt in handen van Nienke. “Schades komen in veel gevallen binnen via een tunnelwacht, omdat zij dagelijks schouwrondes rijden. Zij nemen foto’s en maken een schadeformulier aan. In veel gevallen weten we een dader, maar soms ook niet. Ik spit, met toestemming van de directie, samen met collega’s foto’s en camerabeelden door om te kijken of er een dader te achterhalen is. Hoewel sommige mensen het wel proberen, is er vaak geen ontkennen aan dat zij de schade hebben veroorzaakt. Zodra we een kenteken via de RDW hebben, is alles te achterhalen. En dat vind ik nou echt het leuke van mijn werk!”

”Constant in beweging“

“Een van mijn taken is het maken van de personeelsplanning. Geen dag is hetzelfde, maar als het om het verkeersaanbod en de benodigde capaciteit op het Tolplein gaat, is het wel goed te voorspellen. Ik kijk naar de verkeersstromen en het weer van de afgelopen tijd, de weersvoorspelling en naar dezelfde dag vorig jaar en bepaal dan de planning. Natuurlijk kan het ook onverwachts druk worden. Dan kan ik een beroep doen op de oproepkrachten. Flexibiliteit en snel kunnen reageren op drukte is belangrijk. Net als op het Tolplein is de planning continu in beweging.”

”De nachtdiensten zijn bijzonder“

“De rust in de nacht is een bijzonder contrast met de drukte overdag. ’s Nachts maken we op het Tolplein de verkeersborden en de sensoren die de voertuigen meten schoon. We vervangen de kassarollen, vullen koffie bij en zorgen dat alles klaar staat voor de drukkere diensten overdag. We werken altijd met z’n tweeën in een tolhuisje. Tijdens de nachtdienst leer je je collega’s pas echt goed kennen.”

”We zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming“

“Aan ons de taak om te zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. We zijn altijd met z’n tweeën op dienst. Als hoofdtolgaarder houd je het Tolplein in de gaten, heb je contact met klanten die hulp nodig hebben en stuur je onze tolpleinmedewerkers aan. Als operator schouw je de tunnels en zorg je bij incidenten dat er zo snel mogelijk wordt veilig gesteld. Dit doen we volgens vaste procedures en protocollen.”

Lees hier meer over de functie van operator