N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

De N.V. Westerscheldetunnel is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de Westerscheldetunnel, de Sluiskiltunnel en het tunneltracé. Het beheer en onderhoud van de wegen wordt door ons uitgevoerd. En bij incidenten in één van de tunnels of op het tracé, komt onze tunnelwacht naar je toe om je te helpen.

De wegen van ons tracé

Aan de noordkant begint ons tracé ter hoogte van het viaduct Borsselsedijk. Ruim 25 kilometer verderop, in Zeeuws-Vlaanderen ter hoogte van viaduct Spuikreek, gaat ons tracé over in de Tractaatweg. Ook de op- en afritten net na de Westerscheldetunnel in Zeeuws-Vlaanderen en de op- en afritten en rotondes bij knooppunt Axelsche Gat en Koeischorre horen bij ons tracé. Op onderstaand kaartje wordt het tracé van de Westerscheldetunnel met rood aangegeven. De Sloeweg, het knooppunt Drie Klauwen en de Tractaatweg zijn in het beheer bij de Provincie Zeeland. De op- en afritten voor het Tolplein zijn in beheer bij North Sea Port. In Zeeuws-Vlaanderen grenst ons tracé aan de N61, die in beheer is bij Rijkswaterstaat.

 

Legenda
Richting Middelburg - Goes
Richting Terneuzen
Knooppunt Koeischorre
Knooppunt Koeischorre
Knooppunt Drie Klauwen
Knooppunt Drie Klauwen
Knooppunt Axelsche Gat
Knooppunt Axelsche Gat
Klik op de iconen in de kaart voor meer informatie.
Een pechgeval wordt door de tunnelwacht beveiligd.

Het tunneltracé is een ‘locatie bijzonder incident’ (LBI). Dat betekent dat de weg na een incident zo snel mogelijk weer beschikbaar moet zijn voor het verkeer. Een pechgeval op het tracé of in één van de tunnels wordt altijd veiliggesteld door onze tunnelwacht. Onze tunneloperator regelt dat een berger een voertuig zo snel mogelijk kan bergen.

Dit vind je misschien ook wel interessant?

Pech in de tunnel; Daar sta je dan…
In de controlekamer