N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

Omleiding via Antwerpen

De werkzaamheden starten op dinsdag 13 juni om 20.30 uur en duren tot 04.00 uur woensdagochtend 14 juni, of korter indien mogelijk. Het verkeer wordt via Antwerpen omgeleid. Tijdelijke gele verkeersborden geven de adviesroute aan.

Helaas zijn er deze nacht ook werkzaamheden van Rijkswaterstaat op de A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens (alleen richting België). Deze werkzaamheden vinden plaats tussen 22.00 uur en 05.00 uur. Hier geldt een omleiding via de N289 (afslag Hoogerheide). Kijk op de website van Rijkswaterstaat voor actuele informatie.

Totaalafsluiting WST

Groot onderhoud

Eén keer per jaar is het nodig om de Westerscheldetunnel volledig af te sluiten voor groot onderhoud. Dit jaar inspecteren we onder andere de overkapping op het Tolplein en voeren we in de tunnel zelf de jaarlijkse calamiteiten- en evacuatietest uit.

Voor het groot onderhoud is het nodig dat de beide tunnelbuizen en de tunnelwegen vrij zijn van verkeer. We kiezen er voor om de tunnel in de avond- en nachturen af te sluiten, zodat zo min mogelijk mensen hinder ondervinden.

Meer info
Totaalafsluiting WST

De totaalafsluiting is bedoeld voor het (verplicht) testen van alle veiligheidssystemen in de tunnel. Daarnaast sparen we alle werkzaamheden op waarvoor de tunnel, het Tolplein en het tracé verkeersvrij moeten zijn. We kijken dan bijvoorbeeld het hele elektrische systeem na. We kunnen dan de spanning er even helemaal afhalen. Ook testen we het calamiteitensysteem en inspecteren we het asfalt. Daarnaast krijgt het Tolplein een grote schoonmaakbeurt en inspecteren we de overkapping.

Lees meer