App

Ontvang onze verkeersmeldingen wanneer jij ze nodig hebt!

Blijf ook onderweg op de hoogte van de actuele verkeerssituatie op het tracé van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel. De tunnels vormen een belangrijke schakel tussen Zeeland, Vlaanderen en West-Brabant. In principe zijn de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. Toch is een tijdelijke afsluiting soms nodig. Gepland en ongepland. Bijvoorbeeld vanwege onderhoud, pech of een aanrijding. Met onze gratis app WST Verkeer kom je niet voor verrassingen te staan.

Naast de actuele verkeersinformatie vind je in de app bovendien een overzicht van de geplande werkzaamheden, van de actuele tarieven voor de Westerscheldetunnel en van de tolvrije dagen. Ook kun je een selectie van veelgestelde vragen raadplegen en eventuele problemen melden, zoals rommel op de weg.  Belangrijk onderdeel van de app zijn de veiligheidsinstructies. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je pech krijgt in een tunnel? Met deze app heb je die informatie altijd bij de hand. 

Notificaties

In de app is het mogelijk om je toestel te abonneren op notificaties. Standaard krijg je doordeweeks tussen 7.00 en 18.00 uur notificaties voor alle stremmingen van de Westerscheldetunnel. Daarnaast ben je standaard ook geabonneerd op de notificaties voor de Sluiskiltunnel. De notificaties kunnen worden aangepast in het instellingenscherm. 

Hoe werkt het?

Afhankelijk van het besturingssysteem van je telefoon ga je naar de App Store (iOS) of naar Google Play (Android). Deze zijn in de meeste gevallen geïnstalleerd op je telefoon. In de store kun je gratis de app ‘WST Verkeer’ downloaden. Bij het openen van de app wordt de meest actuele status van de beschikbaarheid van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel opgehaald. 

 

Via de instellingenknop kun je de frequentie van de meldingen instellen per tunnel en voor de Westerscheldetunnel ook per richting, per dag en op welke tijdsmomenten. Let wel: om actuele informatie op te kunnen halen heeft de app een internetverbinding nodig. De app haalt iedere twee minuten de actuele status op. 

 

Over de Westerscheldetunnel wordt overigens meer gecommuniceerd dan over de Sluiskiltunnel, dit heeft te maken dat bij een afsluiting van de Sluiskiltunnel omgeleid kan worden via de brug bij Sluiskil. Kortdurende afsluitingen worden niet gemeld. Dit wordt ter plaatse gecommuniceerd via de informatieborden langs weg. Langdurige afsluitingen worden wel gecommuniceerd. Meer informatie hierover vind je bij de veelgestelde vragen. 

Heb je de app geïnstalleerd, maar ben je nog geabonneerd op onze SMS-alerts?

Zet die dan uit door in te loggen bij Mijn Tunnel en het vinkje voor de SMS-alerts weg te halen. Dan ontvang je geen dubbele en onnodige berichten meer.

Actuele verkeersinformatie
Your browser does not support SVG