N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

Pech onderweg? Kuzee neemt je mee

Een pechgeval in de tunnel of op het tracé? Grote kans dat je dan een van de knalgele bergingsvoertuigen van Kuzee Autologistiek voorbij ziet rijden. En binnenkort zie je er nóg meer rijden, want Kuzee heeft onlangs bergingsbedrijf De Moor uit Goes overgenomen. Hoe zit dat? Wij vroegen het aan Bas Kuzee, een van de directeuren 

Kuzee, De Moor en de WST hebben een lange geschiedenis samen. In de loop der jaren hebben Kuzee en de Moor heel wat gestrande voertuigen uit de tunnelbuizen en van het tracé getakeld. Was er voorheen nog sprake van concurrentie, sinds een jaar werkten de twee bedrijven eigenlijk al veel samen. Bas: “Vooral bij aanbestedingen bundelden we de krachten om zo meer werk naar ons toe te trekken. Maar ook als de een het druk had, schoven we weleens een klus naar de ander toe. Toen eigenaar Marcel de Moor onlangs aangaf te willen stoppen met De Moor Autoberging, was het voor ons een logische stap om het stokje van hem over te nemen.  

Tot voorkort waren de tunnelbuizen onderling verdeeld. De Moor ontfermde zich vooral over de Westbuis en Kuzee, met ook een vestiging in Terneuzen, over de Oostbuis. “Nu wij De Moor hebben overgenomen is ons doel nog efficiëntere dienstverlening te leveren“, legt Bas uit. Er komt één meldkamer en door de overname hebben we nu ook goede capaciteit vanuit Goes. Hierdoor hoopt Bas dat ze de snelste aanrijdtijd steeds vaker kunnen aantikken. Het is bij onze medewerkers echt een sport om zo snel mogelijk bij een incident van de WST te zijn, zodat dat de tunnel snel weer veilig open kan

Eric Moorthamer is teamleider van Kuzee Terneuzen en tevens een van de chauffeurs en kan dit beamen: Bij een incident in de tunnel telt natuurlijk elke minuut, zeker in de spits. Onze aanrijdtijd is nu gemiddeld 11 minuten en 30 seconden. Dat is eigenlijk heel snel. Maar het kan altijd sneller is ons motto!” Het goede contact met de WST helpt hier ook bij. Eric: “Ik ben inmiddels een bekend gezicht. Het is erg prettig en snel schakelen met de medewerkers van de WST.” 

Een echt familiebedrijf

Bas van den Dries, tot voorkort teamleider bij De Moor en tegenwoordig teamleider van Kuzee Goes, is blij dat alle medewerkers mee kunnen naar Kuzee. “Het is bij een overname altijd spannend of je je baan kan behouden en hoe een overname uitpakt. Kuzee is gelukkig net als De Moor een echt familiebedrijf, waarin medewerkers een belangrijke rol spelen. Dat zit dus wel goed!”