N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

Is je voertuig breder dan 3 meter en langer dan 18 meter of bijzonder zwaar? Dan vraag je eerst een vergunning aan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) om gebruik te kunnen maken van de tunnel. Chauffeurs met voertuigen breder dan 3,5 meter, zijn wettelijk verplicht om zelf transportbegeleiding te regelen.

Als je je vergunning binnen hebt, dien je een uur voordat je arriveert bij de Westerscheldetunnel of Sluiskiltunnel, contact op te nemen met de operator via telefoonnummer: +31 (0) 88 996 9070.

Verkeersmaatregel nodig?

Indien het nodig is om verkeersmaatregelen te nemen, moet je je:

  • bij passage van noord naar zuid (van Zuid-Beveland naar Zeeuws-Vlaanderen): aan de uiterste rechterzijde van het Tolplein (busbaan) opstellen en je via bovenstaand telefoonnummer van de operator aanmelden.
  • bij passage van zuid naar noord (van Zeeuws-Vlaanderen naar Zuid-Beveland): vóór het inrijden van de tunnel via bovenstaande telefoonnummer van de operator aanmelden.

Breder dan 2,8 meter? Maak gebruik van laan 7 op het Tolplein

Alle voertuigen met een breedte vanaf 2,8 meter kunnen in beide richtingen alleen gebruik maken van laan 7. Deze rijbanen zijn breder en speciaal bedoeld voor bijzonder transport. De laan is voorzien van een intercom zodat je eventueel contact kunt opnemen met de operator in de controlekamer.