N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

De Westerscheldetunnel blijft tijdens de onderhoudsnachten bereikbaar voor het verkeer. Het verkeer wordt namelijk door één tunnelbuis geleid. Wel sluiten we op onderhoudsnachten tussen 19.30 uur en 20.00 uur de Westerscheldetunnel in beide richtingen voor het instellen van het tegenverkeer. Tussen 04.30 en 05.00 uur sluiten we nogmaals beide tunnelbuizen voor het opheffen van het tegenverkeer. Breedtetransport zal tijdens de onderhoudsnachten (tot 05.00 uur) wel worden omgeleid richting Antwerpen. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

In principe is er de komende maanden dus doordeweeks in de avond/nacht één tunnelbuis afgesloten. Behalve tussen 30 oktober en 3 november. Dan is de Vlaketunnel afgesloten voor het verkeer in verband met onderhoudswerkzaamheden. We voeren dan geen werkzaamheden uit, zodat Zeeland goed bereikbaar blijft.

Waarom nieuwe verlichting?

In 2021 is alle verlichting op het tracé al vervangen door energiezuinige ledverlichting. Nu is de Westerscheldetunnel zelf aan de beurt. De huidige verlichting hangt er al ruim 20 jaar. De huidige lampen verbruiken veel meer energie dan ledlampen. Daarnaast gaan ledlampen veel langer mee. De oude lampen worden elke 2,5 jaar vervangen terwijl ledlampen minimaal 10 jaar meegaan. Een grote besparing op meerdere gebieden dus en beter voor het milieu.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van de onderhoudsnachten en andere meldingen? Download dan de app van WST Verkeer. Of kijk op de pagina Gepland onderhoud.