N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

Dat het steeds drukker wordt rond het Maintenance Valuepark (MVP), heeft verschillende oorzaken. Denk aan de realisatie en verhuizing naar het MVP, het toenemende verkeer door de komst van de Sluiskiltunnel en de werkzaamheden rond het sluizencomplex. Door de ingebruikname van het nieuwe Dow-kantoor begin april en de verhoogde Maintenance activiteiten op de site, zal het nog drukker worden. Dit kan gevolgen hebben voor de reistijd en de veiligheid op de weg.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de verhoogde verkeersdrukte tijdens de ochtend- en avondspits kan leiden tot opstoppingen rond het knooppunt H.H. Dowweg, met als gevolg filevorming op de N252, N62 en de Innovatieweg. Er zijn verschillende maatregelen uitgewerkt om de doorstroming, op korte termijn, zo goed en zo veilig mogelijk te laten verlopen op de drukste momenten.

  1. Als er opstoppingen dreigen te ontstaan, informeren we automobilisten via verkeersborden, informatiepanelen en/of tekstkarren over de route en de drukte op het traject en zetten we verkeersregelaars in.
  2. Bij ernstige verkeersdrukte wordt op de rotonde van de H.H. Dowweg aan de kant van de Dow site de toegang tot het viaduct, richting Terneuzen en havens 500 – 1200 afgesloten. Het verkeer richting Terneuzen en Havens 500 – 1200 wordt omgeleid en doorgestuurd richting het Axelsche gat.
  3. In uitzonderlijke gevallen, kan het noodzakelijk zijn om de afrit naar Terneuzen vanuit de N62 komende vanuit de Westerscheldetunnel af te sluiten. Verkeer wordt in dat geval doorgestuurd naar het Axelsche gat.

Naast de tijdelijke maatregelen om bij drukte het verkeer te reguleren, onderzoekt de Provincie samen met de betrokken wegbeheerders met welke robuuste maatregelen de doorstroming bij de rotondes op de H. H. Dowweg verbeterd kan worden. De eerste resultaten van dit onderzoek worden rond de zomer verwacht.

Fietstunnel
We realiseren ons dat de huidige situatie voor extra overlast en reistijd kan zorgen. De realisatie van de fietstunnel onder de Innovatieweg, zorgt ook voor een makkelijkere doorstroming en extra veiligheid van de fietsers. Deze wordt voor de zomer opgeleverd.

Maatregelen Dow
Dow heeft voor haar medewerkers extra opties om de drukte in de spits te voorkomen. Zij introduceerden al eerder de carpool-app Toogethr en stimuleren het gebruik van fietsen. Ook zorgen ze voor extra busvervoer. Vanaf 1 april rijden vier keer per dag bussen van het Westerschelde busstation naar de Innovatieweg en terug. Verder zijn de openingstijden van het nieuwe kantoorgebouw zeer ruim, van 5 uur ‘s ochtends tot 8 uur ’s avonds, zodat werknemers eerder of later kunnen starten om de drukte in de spits te verminderen.