N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

Na de spits gingen we iets na 10.00 uur voor 45 minuten dicht om de rommel op te ruimen met een veegauto en het bestelbusje te bergen met een bergingsvoertuig. De vrachtwagen kon zelf zijn weg vervolgen. Nog geen half uur nadat het bestelbusje na de Westbuis is geborgen, reed er een vrachtwagen in de sloot vanaf de Oostbuis richting het Tolplein. Brandweer en ambulance komen ter plaatse, want de chauffeur zit bekneld en heeft medische zorg nodig. Rond 12.45 uur is de chauffeur uit het voertuig en afgevoerd met de ambulance en kon gestart worden met de complexe berging. Aangezien de vrachtwagen vol geladen op zijn kant in de sloot lag, kon deze niet zomaar weg gesleept worden, maar moest deze eerst uit de sloot gehaald worden.

De vrachtwagen is rond 14.15 uur uit de sloot, alleen wordt dan pas zichtbaar hoeveel schade er is. Omdat de hele onderkant van de vrachtwagen is ontwricht, kon deze niet weggesleept worden. Daarnaast hing er een grote hoeveelheid kleigrond aan de vrachtwagen en lag er veel kleigrond op het wegdek. De vrachtwagen stond ondertussen voor een gedeelte op rijstrook 2, waardoor deze rijstrook tijdens de spits niet open kon. Er is toen besloten om een dieplader te regelen voor de berging en een kraantje om het wegdek schoon te maken. Voor de veegauto, die al ter plaats was, lag er namelijk teveel kleigrond op het wegdek.

Om 16.00 uur is de dieplader ter plaatse en kon de berging beginnen. Als de vrachtwagen rond 17.00 uur is geborgen, kon de rijstrook schoongemaakt worden. Rond 17:45 was de weg weer volledig vrijgegeven.

Wanneer de avondspits begint, ontstond er door de afgesloten rijstrook file met terugslag tot aan de tunnelbuis en moest er tunneldosering toegepast worden. In verband met de veiligheid mag er namelijk geen stilstaand file verkeer in de tunnel staan. De Oostbuis richting Borssele is dan afwisselend steeds enkele minuten open en afgesloten om het verkeer gedoseerd te laten passeren. Door de drukke avondspits ontstonden er al gauw lange files. Rond 18.00 uur komt de melding dat er in de Oostbuis een ongeval met meerdere voertuigen is gebeurd, waardoor de Oostbuis tot circa 19.00 uur afgesloten werd. Daarna kan het verkeer over 1 rijstrook passeren. Rond 19.30 uur werd de Oostbuis nog een kwartier afgesloten voor het opruimen van rommel, dat door het ongeval op de weg terecht was gekomen. Om 19.45 uur is de Oostbuis weer volledig beschikbaar.