Gepland onderhoud

Eens in de vier weken in de nacht van dinsdag op woensdag vinden er tussen 21.00 en 04.00 uur onderhoudswerkzaamheden plaats in de Westerscheldetunnel. Tijdens het onderhoud is er één tunnelbuis beschikbaar voor het verkeer in beide richtingen en is er dus sprake van tegemoetkomend verkeer (tegenverkeer). De Sluiskiltunnel wordt ongeveer vier keer per jaar een avond en nacht afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden.

Daarnaast worden er ook regelmatig onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de wegen van en naar de tunnel. De afsluiting van deze wegen kan meestal opgelost worden door het instellen van een omleidingsroute. Een keer per jaar wordt de Westerscheldetunnel gedurende een nacht volledig afgesloten vanwege groot onderhoud en het testen van calamiteitensystemen. Het verkeer wordt dan omgeleid via Antwerpen.

Een overzicht van alle geplande werkzaamheden vind je hieronder.

Tegenverkeer betekent dat het verkeer in beide richtingen door dezelfde tunnelbuis rijdt. Er is dan dus sprake van tegemoetkomend verkeer. Het instellen en opheffen van tegenverkeer neemt een halfuur in beslag, in die periode is geen verkeer mogelijk in beide tunnelbuizen. Instellen gebeurt tussen 20.30 en 21.00 uur, opheffen vindt plaats tussen circa 03.30 en 04.00 uur. In de tussenliggende periode, 21.00 - 03.30 uur, vinden de werkzaamheden plaats. De maximale snelheid in de geopende buis is 70 km/u.

Werkzaamheden op omringende wegen

Op de website van de Provincie Zeeland vind je informatie over (geplande) wegwerkzaamheden op wegen die de Provincie beheert.
Op vanAnaarBeter worden werkzaamheden op de A58 gemeld.
Het Verkeerscentrum Vlaanderen geeft een overzicht van verkeershinder op de Vlaamse wegen, waaronder de R4 richting Gent.

Actuele verkeersinformatie
Your browser does not support SVG