Voorbereidingen verbreding Sloeweg naar tunnel begonnen

GOES - De aanstaande verdubbeling van de Sloeweg tussen de A58 en de Westerscheldetunnelweg wordt steeds zichtbaarder in het landschap. Op diverse plekken zijn bomen gerooid om de aanleg van de brede weg mogelijk te maken.

Aannemer Boskalis is gestart met de (voorbereidende) werkzaamheden aan de Sloeweg. Weggebruikers en omwonenden gaan daar de komende maanden steeds meer van merken. Op sommige plaatsen gelden snelheidsbeperkingen of omleidingsroutes.

Het rooien van de bomen bij de nieuwe aansluitingen van de A58 op de Drieweg en de Oude Rijksweg en de locatie Bernhardweg West en de Westerscheldetunnelweg stond eerder op de rol, maar broedende vogels schopten de planning in de war.


Omleidingsroutes

Medio deze maand wordt de rijbaan op de N664 (tussen afrit 36 en 's-Heer Arendskerke) afgesloten. Dan gebeurt er funderingswerk en worden lichtmasten verwijderd en verzet. Het werk vindt plaats tijdens werkuren van maandag tot en met vrijdag. Het aanbrengen van asfalt gebeurt eind deze maand in verschillende nachten. Verkeer van 's-Heer Arendskerke richting Terneuzen wordt omgeleid via de Panhoeveweg. De noordelijke rijbaan is tussen 19.00 en 07.00 uur afgesloten voor verkeer. Er komen omleidingsroutes. Vanaf eind deze maand is er tweerichtingsverkeer tussen afrit 36 en de rotonde Arendstraat. Deze maatregel blijft van kracht tot en met mei 2015. Rond dezelfde tijd start ook de aanleg van de extra rijbaan voor het recht doorgaand verkeer.


Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, vindt het werk plaats tussen 19.00 en 07.00 uur. Het kruispunt Sloeweg-Stoofweg blijft beschikbaar voor verkeer. Wel moet langzamer worden gereden. Verkeersregelaars leiden alles in goede banen.


Het officiële startmoment voor de verdubbeling van de Sloeweg is op donderdag 21 augustus aanstaande. De nieuwe Sloeweg is medio 2016 gereed.


Actuele verkeersinformatie
Your browser does not support SVG