Toerfietsers door Westerscheldetunnel

TERNEUZEN - Voor de eerste keer in de geschiedenis mochten ‘gewone’ fietsers door de Westerscheldetunnel rijden. Een peloton van 130 toerfietsers nam deel aan de zogenoemde Prominententour, voorafgaand aan de internationale wielerwedstrijd Ronde van Zeeland Seaports.


Janssen
Onder de deelnemers waren zeven oud-wereldkampioenen (in verschillende disciplines van de wielersport). Bekendste naam was Jan Janssen, winnaar van de Tour de France in 1968. Verder reden onder meer Kees Bal, Gaby Minneboo en Tineke Fopma. Ook gedeputeerde Ben de Reu en voormalig burgemeester van Middelburg Koos Schouwenaar reden mee.

Keuze
De Prominententour wordt jaarlijks verreden voorafgaand aan de Ronde van Zeeland Seaports. Voor de Prominententour wordt steeds een karakteristiek deel van het parkoers van de profronde gekozen. De keuze was dit jaar snel gemaakt en de tunneldirectie stemde toe om ook de toerfietsers door de Westerscheldetunnel te laten rijden.

Afgesloten
Voor de passage van Prominententour en Ronde van Zeeland Seaports werden zaterdag 7 juni beide tunnelbuizen korte tijd voor het verkeer afgesloten.


Actuele verkeersinformatie
Your browser does not support SVG