Groot onderhoud: tunnel deze week twee keer dicht

De komende twee nachten gaat de Westerscheldetunnel in beide richtingen dicht voor onderhoud.

Dinsdagnacht gebeurt dat tussen 20.30 en 04.00 uur, in de nacht van woensdag naar donderdag van 23.45 tot 04.00.


Reparaties 

Er moet veel gebeuren aan de Westerscheldetunnel. Het elektrische systeem wordt volledig nagezien. Daarvoor moet eerst de spanning eraf waardoor de tunnelbuizen wel dicht moeten voor het verkeer.

"We maken van de gelegenheid gebruik om meer werkzaamheden uit te voeren", legt woordvoerder Ingo de Moor uit. "We inspecteren het asfalt op de tunnelweg en op het tunnelplein en doen waar nodig reparaties. We kunnen nu ook maaien op plaatsen waar we normaal gesproken niet bij kunnen en we controleren de lichtmasten.''


Testen

Omdat de stroom van het hele systeem is afgezet, wordt in de tweede nacht alles uitvoerig getest. Alle mogelijk scenario's en calamiteiten worden uitgeprobeerd.

"Het is een test die we jaarlijks doen. Het is uiteraard voor sommigen vervelend", zegt De Moor. "Daarom hebben we de mensen al twee weken van tevoren gewaarschuwd."

Waar mogelijk is rekeningen gehouden met reizigers. "Vanwege het wisselen van de nachtploegen hebben we er voor gekozen de tunnel in de tweede nacht om 23.45 uur te sluiten.''


Actuele verkeersinformatie
Your browser does not support SVG