Combinatie tolvrije zaterdag met werkzaamheden is 'onwenselijk'

Het is geen goed idee om de Sloeweg af te sluiten op een zaterdag dat de Westerscheldetunnel tolvrij is. Toch heeft dat niet tot problemen geleid.


Dat antwoordt het dagelijks provinciebestuur op schriftelijke vragen van de Statenfractie van de PvdA. De NV Westerscheldetunnel en het informatiepunt Sloeweg hebben zich gerealiseerd dat op 26 september de afsluiting van de Sloeweg op een tolvrije zaterdag viel. Omdat de nieuwe aansluiting van de Sloeweg op de A58 nog voor de winter in gebruik moest worden genomen, is toch besloten die zaterdag aan de weg te werken. "Helaas hadden wij weinig andere keuze en hebben ervoor moeten kiezen om dit te laten samenvallen met onder andere de tolvrije zaterdag", schrijven Gedeputeerde Staten. Dat heeft niet tot verkeershinder geleid. Normaal passeren op een zaterdag 12.000 voertuigen de Westerscheldetunnel, nu waren dat er 18.500. Dat ging verspreid over de dag, zodat er geen doorstromingsproblemen ontstonden. Dat er die dag toch een lange file op de A58 stond, kwam omdat een vrachtauto met pech de rijbaan blokkeerde.


Het provinciebestuur noemt de combinatie van tolvrije zaterdag met werkzaamheden wel onwenselijk en zegt daar in de toekomst rekening mee te houden in de planning. Afgelopen maandag ging de nieuwe aansluiting van Sloeweg op de A58 open.


Actuele verkeersinformatie
Your browser does not support SVG