Beeldverslag Nacht van de tunnel

Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van de Westerscheldetunnel? Hoe zit het met de veiligheid en hoe ziet nou zo'n dwarsverbinding er uit? Gisteravond konden zo'n 100 mensen deze unieke ervaring meemaken. Zij waren uitgeloot door de Westerscheldetunnel om een kijkje te komen nemen.


Elke eerste dinsdag van de maand wordt onderhoud gepleegd aan één van de twee tunnelbuizen. Het verkeer wordt dan in twee richtingen door de andere buis geleid. De ideale tijd om belangstellenden een kijkje te gunnen.

Na een presentatie en een kijkje in de tweede bedieningsruimte op kantoor Zuid gingen de deelnemers met twee bussen de tunnel in. Hier konden zij o.a. een dwarsverbinding bekijken en kregen ze tevens een zeer interessante demonstratie van de brandweer Terneuzen over hoe er gehandeld wordt bij calamiteiten. Er konden volop vragen worden gesteld en iedereen genoot zichtbaar van alle activiteiten. ZieZeeland mocht mee de tunnel in, en laat u middels deze fotoserie even meegenieten.


Bekijk hier het beeldverslag.


Actuele verkeersinformatie
Your browser does not support SVG