Westerscheldetunnel hele nacht afgesloten i.v.m. groot onderhoud

In de avond en nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juni 2018 is de Westerscheldetunnel tussen 20.30 en 04.00 uur in beide richtingen volledig afgesloten voor groot onderhoud. Het verkeer wordt omgeleid via Antwerpen. Tijdelijke gele verkeersborden geven de omleidingsroute aan.  


Eén keer per jaar wordt groot onderhoud verricht aan de Westerscheldetunnel en de tunnelweg. Alle onderhoudswerkzaamheden waarvoor het nodig is dat de tunnel volledig autovrij is, sparen we op voor deze ene nacht. Zo wordt bijvoorbeeld het volledige elektrische systeem nagekeken, omdat het dan mogelijk is om de spanning er even af te halen. We inspecteren het asfalt en doen waar nodig reparaties. De belijning en borden worden schoongemaakt, lampen gecontroleerd, muren gewassen, straatkolken gereinigd, schades gerepareerd et cetera. We pakken dus flink uit, in totaal zijn er zeker 150 mensen aan de slag tijdens zo´n afsluiting.


Tijdens deze jaarlijkse totaalafsluiting vindt niet alleen groot onderhoud plaats, maar is er ook een grootschalige rampenoefening. Deze oefening wordt georganiseerd voor en door de calamiteitenorganisatie van de N.V. Westerscheldetunnel en de hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance). Zo zijn we goed voorbereid als er daadwerkelijk een calamiteit plaatsvindt. Het is wettelijk verplicht om minimaal een keer in de vier jaar zo’n grote calamiteitenoefening te houden. De scenario’s die geoefend worden verschillen iedere keer. Om zo min mogelijk verkeersoverlast te veroorzaken, combineren we de oefening met onderhoudswerkzaamheden.

Een keer per jaar wordt de Westerscheldetunnel hiervoor dus een avond en een nacht helemaal afgesloten. Voor het verkeer geldt er dan een omleiding via Antwerpen. Dat wordt ons niet altijd in dank afgenomen. Begrijpelijk, maar voor ons en ook voor veiligheid van onze klanten is die ene nacht in het jaar wel heel belangrijk. We kondigen de totaalafsluiting ruim van te voren aan, zodat iedereen op de hoogte is en een alternatieve route kan kiezen of de reis kan uitstellen.


Onze excuses voor het ongemak.


Actuele verkeersinformatie
Actuele verkeersinformatie
Kaart van Zeeland
Status-kaart
Omleidng Antwerpen
Kompas