Nieuwe release app

Vanaf vandaag is de nieuwe release van de app 'WSTVerkeer' van de N.V. Westerscheldetunnel te downloaden via de App store van Apple en via Google Play.


Net als de website, maakt de app nu gebruik van een kaart om de beschikbaarheid van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel te tonen. Het uitgangspunt is dat het voor de gebruiker in één oogopslag duidelijk moet zijn of het tracé beschikbaar is of niet. Het tracé is onderverdeeld in acht wegdelen en per wegdeel kan een status worden meegegeven. Aan de hand van het kleurgebruik kan de gebruiker op intuïtieve wijze zien wat de status is. Groen betekent beschikbaar zonder belemmeringen, oranje betekent beschikbaar met lichte hinder, zoals een snelheidsbeperking, en rood betekent dat er geen enkel verkeer mogelijk is over het betreffende wegdeel. Voor wegdelen waarvoor dit van toepassing is, wordt ook direct de omleidingsroute aangegeven.


Je kunt je via de app nog steeds abonneren op notificaties. Je krijgt dan een pushbericht op je toestel als er iets aan de hand is. Na het installeren van de app ontvang je standaard doordeweeks tussen 07.00 en 18.00 uur notificaties voor alle stremmingen van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel. Je kunt je voorkeuren voor de notificaties zelf aanpassen via het instellingenscherm.


Naast de actuele verkeersinformatie vind je in de app ook een overzicht van de geplande werkzaamheden, van de actuele tarieven voor de Westerscheldetunnel en van de tolvrije dagen. Ook kun je een selectie van veelgestelde vragen raadplegen en eventuele problemen melden, zoals rommel op de weg. Belangrijk onderdeel van de app zijn de veiligheidsinstructies. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je pech krijgt in een tunnel? Met 'WSTVerkeer' heb je die informatie altijd bij de hand.


De app 'WSTVerkeer' is beschikbaar voor Android en iOS.


Actuele verkeersinformatie
Actuele verkeersinformatie
Kaart van Zeeland
Status-kaart
Omleidng Antwerpen
Kompas