Huisvuil verstopt Zeeuws-Vlaanderen

Een vrachtwagen verloor vrijdagmiddag 13 oktober iets na half vijf behoorlijk wat huisvuil in de eerste 1500 meter van de Oostbuis richting Borssele.


Het afval viel uit de vrachtwagen omdat de hydraulische klep niet meer goed sloot. Het afval lag vooral op de rechterrijstrook maar bij de ingang van de Oostbuis lag het verspreid over beide rijstroken. Er lag ook veel glas tussen. Het was zoveel rommel dat het niet met de hand op te vegen was. Er werd een veegwagen van Hoondert ingezet om de rommel op 1 rijstrook te krijgen. Om 17:56 uur ging de Oostbuis weer open met 1 rijstrook. Er stond toen een file tot aan de Sluiskiltunnel, tot op de Sluiskilbrug en tot op de sluizen in Terneuzen. Verkeer werd gedoseerd doorgelaten in de Oostbuis. Door de grote drukte loste de file langzaam op. 


Opruimen vuilnis
Rond 20.30 uur was de file vrijdagavond opgelost. Om 20.40 uur werd gestart met het opruimen van het afval.  Eerst werden de grote stukken vuilnis met de hand opgeruimd en vervolgens werden de overgebleven stukken opgeveegd door een veegmachine van Hoondert. Om veilig in het verkeer te kunnen werken werd het treintje werkverkeer afgesloten met een botsabsorber.


Tolvrij

De tunnel is aan de oostzijde tot 20.50 uur tolvrij geweest. 


Actuele verkeersinformatie
Your browser does not support SVG