27 nov t/m 1 dec Westerscheldetunnel iedere werkdag van 20.30- 21.00 uur dicht

Van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december worden nieuwe borden (waar onder andere de maximumsnelheid op staat) opgehangen in de Westbuis richting Terneuzen. De Westerscheldetunnel is dan elke avond van 20.30 tot 21.00 uur volledig afgesloten.


Tegengesteld verkeer van 21.00 tot 03.30 uur

De afsluiting is nodig om tweerichtingsverkeer in te stellen in de Oostbuis richting Borssele, zodat we in de andere tunnelbuis met renovatiewerkzaamheden aan de slag kunnen. Vanaf 21.00 uur kan het verkeer in beide richtingen weer gebruikmaken van de tunnel. Dit gebeurt met tegengesteld verkeer en een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Dit kan enkele minuten extra reistijd betekenen. Iedere nacht tussen 03.30 en 04.00 uur is de tunnel opnieuw volledig dicht om het tegengestelde verkeer op te heffen.


275 nieuwe borden
Begin dit jaar is de renovatie van de techniek in de Westerscheldetunnel begonnen. De tunnel krijgt onder andere nieuwe camera’s, luidsprekers en intercoms. De 275 nieuwe signaleringsborden zijn beter verlicht en twee keer zo groot als de huidige borden. Zo vallen ze nog beter op.


Meer informatie over de renovatie, is te lezen op de renovatie pagina.  


Actuele verkeersinformatie
Your browser does not support SVG