12 t/m 15 dec Westerscheldetunnel iedere werkdag van 19.30- 20.00 uur afgesloten

Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 december worden nieuwe borden (waar onder andere de maximumsnelheid op staat) opgehangen in de Oostbuis richting Borssele. De Westerscheldetunnel is dan elke avond van 19.30 tot 20.00 uur volledig afgesloten. Vanwege het winterweer konden de werkzaamheden afgelopen maandagavond niet doorgaan. Deze uren moeten worden ingehaald en daarom beginnen de werkzaamheden de hele week een uur eerder. Normaal gesproken gaat de tunnel tussen 20.30 en 21.00 uur dicht.

 

Tegengesteld verkeer van 20.00 tot 04.00 uur

De afsluiting is nodig om tweerichtingsverkeer in te stellen in de Westbuis richting Terneuzen, zodat we in de andere tunnelbuis met renovatiewerkzaamheden aan de slag kunnen. Vanaf 20.00 uur kan het verkeer in beide richtingen weer gebruikmaken van de tunnel. Dit gebeurt met tegengesteld verkeer en een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Dit kan enkele minuten extra reistijd betekenen. Iedere nacht tussen 04.00 en 04.30 uur is de tunnel opnieuw volledig dicht om het tegengestelde verkeer op te heffen.

 

275 nieuwe borden
Begin dit jaar is de renovatie van de techniek in de Westerscheldetunnel begonnen. De tunnel krijgt onder andere nieuwe camera’s, luidsprekers en intercoms. De 275 nieuwe signaleringsborden zijn beter verlicht en twee keer zo groot als de huidige borden. Zo vallen ze nog beter op. Eind november zijn de nieuwe borden opgehangen in de Westbuis.

 

Meer informatie over de renovatie, is te lezen op de renovatie pagina.  


Actuele verkeersinformatie
Your browser does not support SVG